С 30 000 лв. за ехограф и 30 000 лв. за рентгенов

...
С 30 000 лв. за ехограф и 30 000 лв. за рентгенов
Коментари Харесай

Нова модерна медицинска апаратура е доставена в ДКЦ Поликлиника Казанлък

С 30 000 лева за ехограф и 30 000 лева за рентгенов дигитализатор DR Община Казанлък подкрепя качеството на работа в ДКЦ Поликлиника в града.

DR-ът (Direct radiography – директна дигитализация) дава модернизиран рентгенов облик и доста редуцира времето за обработка сред две фотоси. През пандемичните месеци Отделението по образна диагностика в казанлъшката поликлиника беше извънредно натоварено и доближаваше до обработката на близо 2 000 рентгенови фотоси месечно, което е огромен размер труд за личния състав. Предишната рентгенова инсталация на поликлиниката беше CR (Computed Radiography – компютърна дигитализация), която постоянно даваше недостатъци при одиагностичните изображения и затрудняваше работата. Предимствата на цифровата рентгенография по отношение на аналоговата организация на основаване, преместване и запазване на диагностичните изображения са безспорни и в интерес на по-качествената работа за пациентите.

Ехографът от ново потомство здравна инсталация ще бъде разполагаем в гинекологичен кабинет и също ще усъвършенства работата на медиците с пациентите.

Средствата за закупуване на модерната здравна инсталация са обезпечени от бюджета на Общината за 2021 година след получено утвърждение от Общински съвет – Казанлък.

Осъвременяването на постройката на Поликлината продължава, след осъществения ремонт със средства на Общината за внедряване на ограничения за енергийна успеваемост през предходната година. Кметът Галина Стоянова и нейният екип осигуриха за задачата финансова поддръжка от Националния поверителен екофонд по Инвестиционната стратегия за климата. Проектът възлезе на 804 000 лева, от които 120 000 лева – съфинансиране от Общинския бюджет. За вътрешното обновяване на пространствата в поликлиниката Общината вложи други 115 000 лева С други 64 860 лева с Данък добавена стойност от общинския бюджет бе закупен нов рентген, последно потомство здравна инсталация. С поддръжката на Община Казанлък сега се работи по строителното и архитектурното планиране на товаро-пътнически анансьор, който доста ще облекчи дейностите в здравното заведение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР